Lezing over Catharina- en Valkparkieten

Op vrijdag 15 april houdt de heer Piet Ooijen van 19.30 tot 22.00 uur een lezing over Catharina- en valkparkieten in het Verenigingsgebouw van Vogelvereniging Spijkenisse e.o. aan de Maaswijkweg 10, 3203 LG te Spijkenisse. Iedereen is van harte welkom en de lezing is gratis.

Piet Ooijen is vanaf 1974 bezig in de vogelliefhebberij, en na enkele jaren met kanaries en tropische vogels bezig te zijn geweest, kreeg hij een koppel Roseicollis. Dit koppel kweekte zo goed dat hij er meteen gecharmeerd van was. Deze verliefdheid is nooit meer weggegaan tot op heden, en resulteerde in 1985 Bondskampioen geworden met een wildkleur Roseicollis te Breda. Naast de Roseicollis, Fischeri en Personatus, kweekt hij ook nog met grasparkieten en valkparkieten in diverse kleuren.

Tijdens de Bondsshow in januari 1995 te Breda, is Piet geslaagd na een opleiding van 3 jaar voor keurmeester bij de NBvV en werd bevoegd om grasparkieten, dwergpapegaaien en grote parkieten te mogen keuren. Zijn bestuurlijke ambities is hij gaan ontplooien in het bestuur van de plaatselijke vogelvereniging en de Parkieten speciaalclub.

In 2003 gaf Piet zich op als kandidaat voor het bestuur van de Keurmeestersvereniging Tropische vogels en Parkieten, vanaf dat jaar is hij als secretaris aangesteld en verzorgt dit met veel plezier tot op heden. Sinds de oprichting van de Catharinaparkieten Studie Groep in 2001 zit hij in het bestuur, de eerste 4 jaar als voorzitter en vanaf 2005 als TC lid.

Sinds de oprichting van de Neophema Studie Groep in 2009, mag hij hierbij als voorzitter fungeren en hoopt dat deze studiegroep een lang, gezond, maar vooral een sportieve tijd tegemoet gaat.

Van de groep Neophema’s heeft Piet met enkele soorten (Elegant, Turquoisine en Bourks) van deze prachtige familie gekweekt en tentoonstelling mogen spelen, met goede resultaten. De grote voordelen van Neophema’s zijn, dat deze vogels erg sociaal zijn, geen herriemakers en zeker uw vogelverblijf zullen ze niet beschadigen. Door de loop van jaren zijn er ook diverse prachtige mutaties en mutatiecombinaties ontstaan, waardoor de interesses voor deze familie nog groter en spannender is geworden.

Piet hoopt u als vogelliefhebber op een van zijn bijeenkomsten, zoals onder andere: babyshow, tafelkeuringen, besprekingen, lezingen tegen te mogen komen, en tussen de vogels eens een keer over onze mooie hobby kunnen discussiëren en hierdoor elkaar beter leren kennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*